sista3

ALLMÄNT ANMÄLAN PROGRAM

filmhalv

 

program

08.30-09.00: Registrering

09.00-09.10: Inledning

Dagen introduceras av moderatorn Pär Ström.

Pär är civilingenjör och författare till ett tiotal böcker, de flesta om IT. Han har arbetat med IT på olika sätt i mer än 20 år. Han var ledamot av alliansregeringens IT-råd. Pär driver företaget Atomer och bitar.

09.10-09.50: Från idé till färdig film i sociala medier – så jobbar Ving
Johannes Stålnacke-Nero och Kristofer Kebbon, Ving

Hur skapar du filmer som snabbt får spridning i sociala medier? Vad ska du ha för verktyg och vilken typ av utrustning behövs? Hur snabbt kan det gå från idé till publicerad film? Johannes och Kristofer jobbar som filmproducent respektive copywriter på resebolaget Ving. Tillsammans skapar de filmer som ofta får fler än en kvarts miljon visningar, helt organiskt, utan betalning. I presentationen ger de en inblick i den kreativa processen, visar hur man skapar filmer som slår, och berättar vad som krävs om du ska bli mer aktiv med video för digitala och sociala kanaler.

– Johannes Stålnacke-Nero är Producer Moving Image & Content på Ving. Han ansvarar för produktionen av video i sociala medier för koncernen Thomas Cook Northern Europe, som bland annat innefattar det svenska resebolaget Ving. Johannes jobbar både med större produktioner och snabba filmer med korta ledtider. Han är expert inom området film för sociala medier.
– Kristofer Kebbon är Copywriter på Vings nordiska marknadsavdelning. Förutom traditionell reklam arbetar han mycket med företagets content marketing-satsning, där filmproduktion utgör en viktig del. I filmproduktionen arbetar han främst med att skriva manus, men kliver även in framför kameran när det behövs.
– Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 400 resmål i över 50 länder. Företaget ingår i den nordiska resekoncernen Thomas Cook Northern Europe, som är en del av Thomas Cook Group. Thomas Cook Group är noterad på London-börsen och har cirka 20 miljoner resenärer årligen.

09.55-10.35: Livestreaming – hur enkelt som helst! Eller…?
Niclas Grunewald, Creo Media Group

Alla kan sända live i dag; det är bara att plocka upp mobilen. Men för en organisation som ska kommunicera med sina medarbetare, kunder eller medborgare i direktsändning över internet ställs höga krav. Det får inte gå fel! Och frågan handlar givetvis inte bara om teknik, utan även om hur man använder den. Och framförallt: varför i hela friden skulle någon vilja titta på det här? Det gäller att veta i vilka sammanhang livestreaming passar – och absolut inte passar!

Niclas Grunewald är VD på Creo Media Group, Sveriges ledande kommunikationsbyrå inom digital rörlig media.

10.40-11.00: KAFFE med smörgås och mingel

11.00-11.40: 360-video och VR-film och deras roll i marknadsföring och information
Pasi Helin, Mediamonks

Med 360-video kan tittaren själv välja kamerans infallsvinkel, vilket skapar helt nya dramaturgiska och kommunikativa möjligheter för marknadsföring och information. Samtidigt ställs nya krav på både producent och tittare. Tänk om tittaren tittar åt ”fel” håll just när något viktigt händer? Framgång med 360-film kräver att den används i rätt sammanhang, produceras på rätt sätt, och distribueras på rätt plattform. Och vad är det för skillnad på 360-film och VR? Hur kan de kombineras? Pasi reder ut begreppen.

Pasi Helin är partner och CCO på Mediamonks. Företaget är en global kreativ produktionspartner, som arbetar med världens ledande byråer, största varumärken och innovativa media- och teknikföretag.

11.45-12.25: Hur du lyckas med spridning och distribution av film
Fredrik Lundqvist, Populate

Medielandskapet för film förändras ständigt. De stora plattformarna anpassar sig hela tiden efter nya teknologier och skapar nya användarbeteenden, och att publicera samma film på flera plattformar är inte längre än hållbar lösning. I det här föredraget förklarar Fredrik vad som har förändrats under de senaste åren, och vad du behöver göra för att uppdatera din spridningsstrategi till något som går genom bruset år 2017. Vi kommer bland annat att ta upp saker som hur YouTubes algoritm fungerar (och vilka slutsatser du ska dra av det), hur du anpassar video för Facebook och hur du når fram till din målgrupp genom videoannonsering.

Fredrik Lundqvist är ansvarig för spridning och distribution på filmbyrån Populate. Han har mer än tio års erfarenhet av innehålls- och plattformsutveckling för film på webben, och arbetar med videomarknadsföring och kommunikation för flera svenska företag och myndigheter.

12.30-13.20: LUNCH med mingel

13.20-14.00:  Sveriges bästa kommun på egenproducerad video? Kungälv berättar hur de jobbar
John Robertsson och Karin Dahl, Kungälvs kommun

Kungälvs kommun arbetar med professionell rörlig bild som en viktig strategi i sitt kommunikationsarbete. Sedan fyra år satsar de på att bli bästa kommun i Sverige på egenproducerad rörlig bild, och de jobbar systematiskt och över hela organisationen med video på ett sätt som få andra kommuner gör. John och Karin berättar varför de har gjort den här satsningen, vilket mervärde film kan ge i offentlig sektor och vilka slags filmer de producerar. De berättar också om vilket gensvar de fått, vilka hinder de stött på samt vad man ska tänka på när man ska komma igång.

John Robertsson är kommunikatör och videoproducent på Kungälvs kommun. Han har även ansvar för kommunens livesändningar. John har en bakgrund som videoreporter på TV4 Göteborg och TV4 Väst i Trollhättan. Karin Dahl är också kommunikatör på Kungälvs kommun, där hon framförallt arbetar med strategisk kommunikation och rörlig bild. Karin har en bakgrund som reporter och programledare på TV4 och SVT.

14.05-14.45: Strategier för räckvidd med video – hur når man genom bruset och skapar effekt?
Simon Madeling, Think Agency

Videomarknadsföring befinner sig i snabb förändring. Istället för traditionell tv-reklam och pre-rolls på internet (korta reklamsnuttar som visas innan ett valt klipp, till exempel på YouTube, går igång) satsar många företag nu på webbisoder. Det är dramaserier på internet med korta återkommande avsnitt.

Men vad händer när tre bilvarumärken inom ett års period lanserar content-kampanjer på video som ALLA handlar om surfing (med surfbrädor)? Hinner konsumenterna titta på allt videocontent som vi marknadsförare skapar? Hur många varumärken orkar de brinna för, eller ens bry sig tillräckligt mycket om för att följa en webbserie? Orkar människor sätta sig in i, och förstå, våra kommunikativa budskap? Måste de ens? Om inte, hur ska vi marknadsförare använda oss av video-mediet för att råda bot på problemet? Simon ger sin bild av den rörliga bilden, och hur det är på tiden att dess plats i mediemixen utvecklas och tar nästa steg i evolutionen.

Simon Madeling är VD för och medgrundare av Think Agency, en online-video-byrå som hjälper såväl annonsörer som mediebolag med videostrategier, kreativa videokoncept och produktion av video.

14.50-15.10: KAFFE med sötsak och mingel

15.10-15.50: Med mobilen i högsta hugg

Maria Dahlin, IMCG

Känns det som ett stort projekt att komma igång med videokommunikation? Det behöver det inte vara! Faktum är att du kanske har det du behöver för att kunna börja i din ficka eller i din väska… Ibland krävs förstås proffsproduktioner men med din mobil kommer du riktigt långt! Med en stor dos inspiration och handfasta tips vill Maria hjälpa dig att komma igång med att göra enkla filmer med en mobiltelefon. Det handlar inte bara om teknik, att hantera mobilen rätt och använda rätt tillbehör, utan också om i vilka sammanhang mobilfilmer passar (och absolut inte passar), och hur man ska tänka innan man klickar på ”play”.

Maria Dahlin är strategisk kommunikatör på IMCG med fokus på video. Hon utbildade sig till journalist på Mittuniversitetet i Sundsvall och har över tio års erfarenhet som nyhetsjournalist främst inom TV, och har bland annat arbetat på TV4, SVT och Expressen TV. IMCG förverkligar idéer som skapar hållbara lösningar för smartare städer och erbjuder strategiska konsulttjänster inom innovation, finansiering och kommunikation.

15.55-16.35: Att lyckas med försvinnande video – Ephemeral Marketing
Nils Ringmar, A little nation

Hur ska man tänka när allt man gör försvinner? Ephemeral betyder kortlivad, och det är precis vad kommunikation på Snapchat och Instagram Stories handlar om. Rätt använd kan försvinnande video åstadkomma underverk – fel använd ligger fiaskot och lurar. Nils guidar dig genom det minfältet i denna mycket spännande och matnyttiga presentation.

Nils Ringmar är medgrundare av A little nation, världens första Snapchat-byrå, som nu breddat sig till att även omfatta Instagram. Företaget är specialist på försvinnande video. Nils har en avsevärd karriärhistoria bakom sig inom TV, reklamfilm, musikproduktioner, kortfilmer och skräddarsydda produktioner för sociala medier. Han har alltid varit i frontlinjen för ny teknologi där han utforskat både tekniska utmaningar och hur publiken förflyttar sig och konsumerar rörligt innehåll. Bland tidigare kunder finns varumärken såsom SVT, Björn Borg, Pepsi, Vice, 3 Sweden, H&M, Google och många andra.

16.40: AVSLUTNING

(Varje talare står själv för beskrivningen av sig själv och sitt företag)

 

Tid och plats

Måndagen den 25 september 2017, på Bonnier Conference Center, Torsgatan 21, Stockholm. kl 9.00-16.40.

Anmälan

På formuläret här, via telefon 08-758 37 09 eller epost anmalan@atomer.se.

Kostnad

2.995:- exkl moms. Lunch samt kaffe fm & em ingår. Anmälan är normalt bindande. Det går bra att skicka någon annan istället vid förhinder.

Bra rabatt

Kom 3, men betala för 2, eller kom 6, betala för 4. Och så vidare. Samtliga namn behövs inte från början.

OBS OBS VIKTIGT

Invänta en personlig bekräftelse via email på att vi har tagit emot anmälan.

Arrangör

Atomer och bitar AB, 08-758 37 09.

Vill du ställa ut?
Och komma i kontakt med målgruppen? Kontakta Catharina Ström på 0708-244 827 eller catharina@atomer.se

 

   Om denna konferens

Tid och plats: Måndagen den 25 september 2017, på Bonnier Conference Center, Torsgatan 21, Stockholm. kl 9.00-16.40.

Program: Finns här

Allmän info: Finns här

Anmälan: På formuläret här, via telefon 08-758 37 09 eller epost anmalan@atomer.se.

Kostnad: 2.995:- exkl moms. Lunch samt kaffe fm & em ingår. Anmälan är normalt bindande. Det går bra att skicka någon annan istället vid förhinder.

Rabatt: Kom 3, men betala för 2, eller kom 6, betala för 4. Och så vidare. Samtliga namn behövs inte från början.

Arrangör: Atomer och bitar ab

Vill du ställa ut?
Och komma i kontakt med målgruppen? Kontakta Catharina Ström på 0708-244 827 eller catharina@atomer.se

Annan aktuell konferens

halvl001

En konferens om Influencer Marketing, som går den 24 oktober i Stockholm. Mer info här!