aiii.001

rad5

ALLMÄNT ANMÄLAN PROGRAM

 

program

08.30-09.00: Registrering

09.00-09.10: Inledning

Dagen introduceras av moderatorn Pär Ström.

Pär är civilingenjör och författare till ett tiotal böcker, de flesta om IT. Han har arbetat med IT på olika sätt i mer än 20 år. Han var ledamot av alliansregeringens IT-råd. Pär driver företaget Atomer och bitar.

09.10-09.50: Introduktion till ”digitala medarbetare”

Pär Hedin, PS Provider

Vad innebär robotisering av arbetsprocesser med AI och RPA, och vilka fördelar ger det? När passar robotisering inte? Vilka är drivkrafterna bakom dess snabba landvinningar? Pär gör en genomgång med några konkreta exempel som visar olika typer av robotar i arbete och hur det påverkar organisationen. Han beskriver också den utveckling mot alltmer intelligent automation som de flesta företag och andra organisationer i privat och offentlig sektor bara är i början av.

Pär Hedin är partner och var med och grundade PS Provider. Han har över 20 års erfarenhet från effektivisering av administrativa processer och är numera huvudansvarig för AI och RPA inom PS Provider. PS Provider är ett konsultföretag som var tidigt ute när det gäller processautomation med teknologier som RPA, AI, ML, NLP etc. PS Provider erbjuder allt från förstudier och analyser till utbildning och implementering av robusta systemlösningar som ger företagets eller organisationens kunder tillgång till en obegränsad mängd ”digitala medarbetare”.

09.55-10.35: Hur du identifierar det perfekta AI-användningsfallet, och hur du kommer igång

Magnus Andersson och Toni Trpkovski, Seavus

Under denna presentation får du tips och råd kring hur man kommer igång och hur man identifierar ett perfekt användningsfall som är lämpligt som en början på AI-användning. Hur, när och varför ska du implementera AI i din affärs- eller verksamhetsmiljö? När ska man överväga AI som lösning för problemet (och när ska man inte göra det)? Magnus och Toni kommer att guida dig genom processen ur både ett affärsperspektiv och tekniskt perspektiv. Presentationen görs delvis på engelska.

Magnus Andersson är divisionschef och Toni Trpkovski är CTO på Seavus. Seavus är ett mjukvaruutvecklings- och konsultföretag som tillhandahåller framgångsrika företagstäckande affärslösningar. Företaget har över 900 anställda över hela världen och erbjuder en mängd olika produkter och tjänster, och täcker framgångsrikt den europeiska och amerikanska marknaden från flera kontor runt om i världen.

10.40-11.00: KAFFE med smörgås 

11.00-11.20: Den virtuella juristen – AI-lösningen som läser avtal och ger råd

Helena Hallgarn och Ann Björk, Virtual Intelligence VQ

Borde inte AI lämpa sig för att analysera avtal och ge juridiska råd? Det tycker Helena och Ann, grundare av Virtual Intelligence VQ, som nu arbetar med ett Vinnova-finansierat projekt för att bygga en AI-plattform som kan analysera svenska avtal. I sin presentation delar de med sig av erfarenheter från projektet och berättar om digitalisering i en konservativ bransch.

Helena Hallgarn och Ann Björk är jurister med stor erfarenhet av digitalisering av juristsektorn. Efter många år på några av Sveriges största advokatbyråer grundande de år 2010 Legal Tech-företaget Virtual Intelligence VQ. Helena och Ann utsågs till Årets juridiska innovatörer 2017 för sitt arbete med att förändra den svenska juristmarknaden. De har bland annat utvecklat onlinetjänsten VQ Legal (”robotjuristen”) med juridiskt intelligenta dokumentpaket. Ett dokumentpaket för nyemissioner kan till exempel tas fram på endast 15 minuter, vilket ger en tidsbesparing på flera timmar. Det har nu blivit en etablerad tjänst på affärsjuristmarknaden och bland annat tolv av de femton största advokatbyråerna använder tjänsten. Nu arbetar Helena och Ann med ett nytt innovativt projekt som syftar till att använda en AI-plattform för att analysera avtal och ge juridiska råd.

11.25-12.05: Automation bortom RPA – AI och machine learning 

Mattias Fras, Nordea

Många organisationer har redan börjat prova RPA, Robotic Process Automation, och vill nu gå vidare till mer avancerade teknologier som AI och machine learning. Hur tar man det steget? Mattias tar upp vad som finns att vinna på de mera avancerade teknologierna, hur dessa jackas in i de befintliga RPA-installationerna och vilka fällor man ska undvika under införandet.

Mattias ansvarar för enheten ”AI Strategy & Acceleration” inom Nordea. Han har bakgrund inom managementconsulting och som CFO. Under senare år har han inlett ett passionerat förhållande till ny teknologi och hur den kan lösa olika problem. Mattias har varit med och byggt upp Robotics (RPA) inom Nordea, d.v.s. han har sett utmaningarna från etablering av första pilot till nuvarande robotarmé med 250+ robotar. Han har varit med och byggt upp virtuella agenter (chatbottar), och känner sig som en av föräldrarna till botten Nova som Nordea lanserade i juni 2017. Under det senaste året har Mattias drivit olika projekt inom AI med syfte att lösa olika affärsproblem.

12.10-13.00: LUNCH med AI-mingel

13.00-13.40: Perspektiv på implementering av AI

Jan Lundqvist, SoftRobot

I denna presentation ger en leverantör av AI-prototyper och Proof of Concept för AI sitt perspektiv på implementering av artificiell intelligens. Presentationen innehåller tre delar: 1) AI i praktiken inom bokföring och bokföringsdata, hjälpmedel inom redovisning och revision. 2) Implementeringsmetoder för AI vid olika praktiska scenarion. 3) Hur hanterar vi den så kallade svarta lådan-problematiken inom framtidens AI-tjänster? Vad är det för något, och varför är det viktigt? Exempel på aktuell forskning inom området.

Jan Lundqvist är VD på SoftRobot, som skapar tjänster för att förstärka sina kunders medarbetare genom ökad effektivitet och nya insikter från sin data.

13.45-14.25: Hur behöver organisationer förändras för att dra nytta av AI?

Patrick Couch, IBM

AI är en fantastisk teknologi, men för att dra full nytta av de väldiga möjligheterna kan organisationen behöva förändras och utvecklas. Patrick går igenom vad som krävs verksamhetsmässigt för att lyckas med AI. Vad behöver åtgärdas för att nyttja potentialen? Hur ska man jobba och tänka? Vilka är de vanligaste utmaningarna?

Patrick Couch är Business Developer, AI & Cognitive Technologies, på IBM Sverige. 

14.30-14.50: KAFFE med sötsak

14.50-15.30: Att bädda in AI i verksamheten

Joakim Åström, Microsoft

Joakim har arbetat med allt från jordnära AI-lösningar för gruvindustrin till högtflygande sådana för rymdbranschen. Han ser att AI ofta kan återanvändas över branschgränser, vilket han visar exempel på i sin presentation. Han berättar även om HUR man tar AI till produktion, demokratiserar AI för verksamheten och den vardagliga utvecklingscykeln. Att bädda in AI I existerande lösningar är något som Microsoft gjort och nu gör med de kunder som Joakim idag arbetar med.

Joakim Åström på Microsoft är Cloud Solution Architect inom A.I. Han har även sedan tidigare en lång erfarenhet av AI-implementeringar.

15.35-15.55: Öka dina konverteringar med AI

 Knut Sörli, CareerBuilder

CareerBuilders mission har i alla år varit att sätta människan i första rummet när det kommer till jobbsökande. Att så snabbt som möjligt presentera rätt jobb framför rätt kandidat. Knut berättar om hur de med hjälp av AI har förbättrat jobbsökares interaktion med jobbsajten, och hur det i sin tur gett kunderna bättre resultat.

Knut Sörli är produktutvecklare på CareerBuilder. Han har 9 års erfarenhet av onlinerekrytering inom webb- och produktutveckling. Hans fokus har den senaste tiden varit att konvertera fler besökare till att ansöka till ett jobb eller att ladda upp ett CV. CareerBuilder är en av Sveriges och världens största aktörer inom segmentet internetbaserad rekrytering, och erbjuder helhetslösningar inom kandidatattraktion och kandidathantering. De publicerar över 14 000 lediga tjänster på www.careerbuilder.se varje månad samtidigt som de gör det enklare för rekryterande företag att attrahera, hantera och återengagera toppkandidater. Allt med fullt fokus på mätbarhet och ROI.

16.00-16.40: AI på Arbetsförmedlingen – idag och imorgon

Johan Gabrielsson, Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen driver sedan två år tillbaka ett arbete med att etablera en IT-basplattform för artificiell intelligens (AI) i sin organisation. Johan presenterar resultat fram till nu och redogör för planen för fortsatt arbete med att skapa kundnytta baserat på AI-plattformen och, hur plattformen bidrar till moderniseringen och transformationen av en av Sveriges största och viktigaste myndigheter.

 Johan Gabrielsson är chef för området Data Science och Digitala Plattformar på Arbetsförmedlingen, och har tidigare erfarenhet från nästan 20 år som IT- och managementkonsult inom en rad olika branscher.

16.45: Konferensen avslutas.

Notera! Alla talare står själva för formuleringarna som presenterar deras företag/organisation.

 

Tid och plats

Onsdag 22 maj 2019 kl 09.00-16.45 i Westmanska palatset, Holländargatan 17, Stockholm. Registrering från kl 08.30.

Anmälan

På formuläret här, via telefon 08-758 37 09 eller epost anmalan@atomer.se.

Kostnad

3 390:- exkl moms. Lunch samt kaffe fm & em ingår. (Anmälan är bindande, men det går bra att skicka någon annan istället vid förhinder. Fakturering sker vid anmälan.)

Bra rabatt

Kom 3, men betala för 2, eller kom 6, betala för 4. Och så vidare. Samtliga namn behövs inte från början.

OBS OBS VIKTIGT

Invänta en personlig bekräftelse via email på att vi har tagit emot anmälan.

Arrangör

Atomer och bitar AB, 08-758 37 09.

Vill du ställa ut?
Och komma i kontakt med målgruppen? Kontakta Catharina Ström på catharina@atomer.se.

 

 

Tid och plats: Onsdag 22 maj 2019 kl 09.00-16.45 i Westmanska palatset, Holländargatan 17, Stockholm. Registrering från kl 08.30.

Program: Finns här

Allmän info: Finns här

Anmälan: På formuläret här, via telefon 08-758 37 09 eller epost anmalan@atomer.se.

Kostnad: 3 390:- plus moms. Lunch samt kaffe fm & em ingår. Begränsat antal platser. Först-till-kvarn gäller. Anmälan är bindande, men det går bra att skicka någon annan istället vid förhinder.

Rabatt: Kom 3, men betala för 2, eller kom 6, betala för 4. Och så vidare. Samtliga namn behövs inte från början.

Arrangör: Atomer och bitar ab

Vill du ställa ut?
Och komma i kontakt med målgruppen? Kontakta Catharina Ström på catharina@atomer.se.