ALLMÄNT ANMÄLAN PROGRAM

vide02

PROGRAM

09.00-09.10: Inledning

09.10-09.35: Videokommunikation med underhållning i fokus!
Erika Dalle, Cervera

Erikas presentation kommer att handla om hur människor vill ta del av rörligt material och hur vi kan skapa innehåll som engagerar, inspirerar och stärker vårt varumärke. Hur skapar Cervera underhållande film utifrån den plattform de möter sin målgrupp på, exempelvis YouTube, TikTok och Live video shopping.

Erika Dalle är marknadschef på Cervera. Cervera är en ledande aktör inom kvalitetsprodukter för köket och hemmet med ambitionen att göra matlagningen, och umgänget i hemmet, enkel och lustfylld. Företaget har under de senaste åren i mångt och mycket vänt uppochner på hela bolaget, från en butikskedja med e-handel till att bli en e-handlare med butiker. För att lyckas med det har man tagit nya grepp för att vässa kunderbjudandet och vara relevanta i varje möte med kunden.

09.40-10.20: Algoritmer och känslor
Mats Karsvall, Creo Media Group

Mats kommer att prata om algoritmer, format och andra kanalberoende faktorer som man måste tänka på för att lyckas nå ut med sitt film i de digitala kanalerna. Det handlar också om agila arbetssätt samt att ha med distributionskanalen som en viktig faktor i idéarbetet. Mats kommer också att visa exempel på samt påminna om att film inte är en monolog längre. Utöver detta kommer han att snudda vid interaktiva livesändningar samt ta upp vad man bör tänka på vid digitala eller hybrida direktsända projekt.

Mats Karsvall är Creative director på Creo – en byrå som fokuserar på rörliga medier. Han har arbetat med rörliga medier i 25 år och har lång erfarenhet av kommunikation och varumärkesbyggande – från strategi och koncept till produktion. Mats har arbetat med kampanjer och filmprojekt för varumärken som Storytel, Unionen, Izettle, Kaluha och Ericsson, men har också arbetat mycket med myndigheter och organisationer. Han är också expertrådgivare på Sveriges marknadsförbund.

10.25-10.45: Fika

10.45-11.25: Så får du genomslag i sociala medier med film
Anders Svensson, Simrishamns kommun

Konkurrensen om människors tid och uppmärksamhet är stenhård i dagens allt mer stressade och kaosartade digitala medielandskap. Det ställer helt nya krav på den som vill kommunicera med hjälp av film: att skapa värde för mottagaren. Anders berättar hur Simrishamns kommun blev en av de främsta bland Sveriges kommuner och myndigheter på att skapa engagemang och interaktion för sina filmer i sociala medier.

Anders Svensson är digital kommunikatör i Simrishamns kommun och driver podden ”Kommunikation med Svensson & Mattisson”. Han har även varit nominerad till Årets kommunikatör i Sverige.

11.30-12.10: Film, ljud och bild på nätet – vad säger lagen?
Alexander Jute, Marlaw advokatbyrå

Under detta pass får du en snabb genomgång av den juridik som omgärdar foto, film och ljud. Digitaliseringens ökade möjligheter till användning av rörligt material på internet innebär ökade krav på att organisationer har kunskap om rättigheterna till det material som publiceras, särskilt som det kan bli kostsamt att göra fel. Du får en genomgång av ett urval av central lagstiftning varvat med belysande exempel:

– Användning av foto, film och ljud i digitala kanaler
– Modellavtal och andra typer av leverantörsavtal
– Bilder och filmsekvenser från bilddatabaser eller underleverantörer
– Rörligt material enligt GDPR
– Vem äger rätten till bilder och rörligt material?

Alexander Jute är advokat på Marlaw advokatbyrå. Han har mångårig erfarenhet som juridiskt ombud och arbetar särskilt med marknadsförings-, immaterial- och IT-rätt (inklusive dataskydd) i nära samarbete med allt från svenska bolag och organisationer till internationella bolag verksamma inom branscher såsom IT- och telekom, bank- och finans, fordon, detaljhandeln, media, marknadsföring och PR. Alexander är också verksam som processombud vid domstol och skiljeinstitut samt biträder vid förhandlingar med myndigheter.

12.15-13.15: Lunch

13.15-13.35: Så rankar du högt på YouTube
Pär Ström, Atomer och bitar

”It’s the algorithms, stupid!” Den gyllene gralen när det gäller YouTube är att bli upplockad av de mytomspunna alroritmer som bestämmer vilka filmer och kanaler som ska lyftas till succé, och vilka som ska förpassas till glömska. Detaljerna är förstås hemliga, men en hel del är ändå känt om vad algoritmerna går igång på. Efter snart ett års verksamhet som youtuber (parallellt med konferensarrangör) har Pär samlat på sig kunskap på området, som han här delar med sig av.

Pär Ström driver tillsammans med sin hustru Catharina Ström YouTube-kanalen Nu drar vi, som ursprungligen handlade om segling men som nu (efter en inställd tur till Karibien) har transformerats till en resekanal. Du finner de två senaste filmerna här (om en resa till Barcelona) och här (om en resa till Sardinien).

13.40-14.20: Gör proffsfilmen i mobilen!
Mats Strömqvist, Clipsk

Filma: Så filmar du med mobilen. Härma! Fem proffsiga format som du kan göra i mobilen. Vi klipper film live – från manus till publicering på 5 minuter. Fem fallgropar som sabbar filmproduktionen på jobbet. Teknik och appar som ger mobilfilmen toppkvalitet – vi tipsar!

Mats Strömqvist är en mycket erfaren fotograf och redigerare som ursprungligen kommer från nyhetsjournalistiken på bland annat TV4 och SVT. Sedan sex år tillbaka har han dock helt lämnat den stora teveutrustningen och producerar nu alla sina filmer med endast en mobiltelefon, vilket gjort honom till en av landets skickligaste på området. Mats är dessutom grundare av filmproduktionsappen Clipsk, som idag används i hundratals kommuner, myndigheter, universitet och privata bolag.

14.25-14.45: Fika

14.45-15.25: Kriminalvårdens filmer öppnar låsta rum
Kristina Wallmo och Louise Brushane, Kriminalvården

I Kriminalvården är rörlig media en viktig del av kommunikationen. De allra flesta har åsikter om vad Kriminalvården borde göra, men ganska få vet hur det ser ut på en anstalt eller hur en frivårdsinspektör jobbar. Vi gör film för att kunna visa våra låsta miljöer, öka kännedomen hos allmänheten, inspirera nya medarbetare men också sänka trösklarna för dem som har direkt kontakt med oss.

Kristina Wallmo är enhetschef och Louise Brushane är videoproducent, båda på kommunikationsavdelningen på Kriminalvården.

15.30-16.10: Därför ska du texta även när du inte måste
Alf Lindberg, Hörselskadades riksförbund och Europeiska hörselfederationen

Med undertexter i dina filmer får du kraftigt ökad räckvidd, och når publik du aldrig skulle nått annars. Alf berättar varför och hur du kan förse dina filmer med undertexter. Han berättar också om kraven på videofilmer enligt EU:s Tilllgänglighetsdirektiv, både det nu gällande och de utvidgade kraven som förväntas gälla från år 2025. Då kommer, enligt nu lagda förslag, även den privata sektorns webbsajter och appar att omfattas av samma långtgående krav på tillgänglighetsanpassning som den offentliga sektorns.

Alf Lindberg är tillgänglighetsexpert, senior rådgivare till Hörselskadades Riksförbund, HRF, och styrelseledamot i Europeiska hörselfederationen, EFHOH.

16.15: Konferensen avslutas

 

Tid och plats

Tisdag 7 december 2021 kl 09.00-16.15. Du väljer mellan att deltaga digitalt via länk eller på plats, som är i centrala Stockholm (Kungsvalvet, Hantverkargatan 52, Stockholm). Registrering från kl 08.30.

Inspelning

Oavsett om du deltar på plats eller digitalt har du tillgång till inspelningen av konferensen i två veckor efter konferensdagen.

Anmälan

På formuläret här eller epost anmalan@atomer.se.

Kostnad

2.995 kr plus moms. Lunch & kaffe ingår (för de som deltar på plats). Anmälan är bindande. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller. Det går bra att skicka någon annan istället vid förhinder.

Rabatt

Kom 3 betala för 2! Kom 6 betala för 4 osv…! Alla namn behövs inte från början.

OBS OBS VIKTIGT

Invänta en personlig bekräftelse via email på att vi har tagit emot anmälan.

Arrangör

Atomer och bitar AB, mobil 0709-699411

Vill du ställa ut?
Och komma i kontakt med målgruppen? Kontakta Catharina Ström på 0708-244 827 eller catharina@atomer.se

 

   Om denna konferens

Tid och plats: Tisdag 7 december 2021 kl 09.00-16.15. Du väljer mellan att deltaga digitalt via länk eller på plats, som är i centrala Stockholm (Kungsvalvet, Hantverkargatan 52, Stockholm). Registrering från kl 08.30.

Inspelning: Oavsett om du deltar på plats eller digitalt har du tillgång till inspelningen av konferensen i två veckor efter konferensdagen.

Program: Finns här

Allmän info: Finns här

Anmälan: På formuläret här eller epost anmalan@atomer.se.

Kostnad: 2.995 kr plus moms. Lunch & kaffe ingår (för de som deltar på plats). Anmälan är bindande. Begränsat antal platser. Först till kvarn gäller. Det går bra att skicka någon annan istället vid förhinder.

Rabatt: Kom 3 betala för 2, kom 6 betala för 4, och så vidare. Alla namn behövs inte från början.

Arrangör: Atomer och bitar ab

Vill du ställa ut?
Och komma i kontakt med målgruppen? Kontakta Catharina Ström på:
catharina@atomer.se