ALLMÄNT ANMÄLAN PROGRAM

vide02

program

 

 

08.30-09.00: Registrering

09.00-09.10 Inledning

09.10-09.50: Så lyckas du med en ”branded content channel” på YouTube
Karin Granlund, Arla Foods

Att engagera och nå den yngre målgruppen är viktigt för alla varumärken. Hur lyckas man skapa engagerande varumärkesbyggande innehåll för de unga på YouTube, och bygga en organiskt växande kanal där? Hur ska man tänka kring innehållet, brandingen och valet av medverkande personer? Vad sätter man får KPI:er så att man vet när man har lyckats? Arla lanserade i slutet på 2019 en egen matkanal på Youtube med engagerande innehåll kring matlagning för foodies i åldern 20-30 år. Arla är på en resa att lära sig kommunicera effektivt för att bygga Arlas varumärke bland unga på YouTube. Karin kommer dela med sig av insikter och lärdomar från denna resa.

Karin Granlund är Senior Brand Manager på Arla Foods i Sverige, och ansvarig för varumärkesbyggande kommunikation kring matinspiration och hälsa. Karin har flera års erfarenhet inom digital marknadsföring.

09.55-10.35: Att lyckas med spridningen av dina filmer
Kamran Ghodsi, Populate

Kravet på kommunikationsavdelningar att producera mer rörligt innehåll ökar hela tiden. Hur lyckas man då med skapande och spridning av video i varje projekt och över tid? Vilka fallgropar ska man undvika? Ska man satsa på organisk eller köpt spridning? Hur skiljer sig förutsättningarna åt för plattformar som Facebook, Instagram, Linkedin och YouTube? Vi går igenom hur man lägger en bra grund för lyckad distribution av video online genom bra rutiner och viktiga insikter.

Kamran Ghodsi är medgrundare och producent i filmbyrån Populate (Årets Byrå 2019 i kategorin Content), där han hjälper sina kunder med kommunikation, produktion och distribution av film. Han har 15 års erfarenhet av beställningsfilmbranschen. Kamran föreläser på Hyper Island och Medieinstitutet, och är medförfattare till “Spridningsboken 2.0″ – en praktisk handbok för kommunikatörer om hur man lyckas med spridning av video på nätet. Boken används bland annat som kurslitteratur i utbildningen ”Online Video Producer” på Medieinstitutet.

10.40-11.00: KAFFE med smörgås

11.00-11.40: Så får du RÄTT personer att titta på din video
Linda Öhrn Lernström, KIT

Vilken typ av innehåll får bäst genomslag på sociala medier? Det finns en uppsjö sanningar om vad som funkar och inte funkar på de sociala plattformarna. Genom att jobba datadrivet och strukturerat har vi på KIT testat format, ämnen, distributionssätt, målgrupper och kanalval för att på allvar förstå förstå vad som funkar – för vem, var och när. Vad vi hittills lärt oss på KIT vill vi dela med oss av till dig!

Linda Öhrn Lernström är VD på den digitala och datadrivna innehållsbyrån KIT. Linda och hennes kollegor hjälper företag, publicister och offentliga myndigheter att förbättra relationer med sina målgrupper, i syfte att öka kännedom, lojalitet och konverteringar i en tid då sociala medier är vår viktigaste marknadsförings- och kommunikationskanal.

11.45-12.25: Vetlanda kommun gör filmer som med små medel når genom bruset
Nicklas Carlsson och Annelie Jönsson, Vetlanda kommun

Vetlanda kommun har jobbat målmedvetet med film under flera år. Kommunen har en medveten strategi och har hittat ett format som når genom bruset. Flera av kommunens filmer har över 100 000 visningar, vilket är en siffra som är otroligt bra för en kommun med 27 000 medborgare. Rekryteringsfilmer och filmer som gör ”tråkiga” kommunala budskap lite roligare är det som haft störst genomslagskraft. Allt detta utan stora budgetar, proffsutrustning och mängder av personal.

Nicklas Carlsson är projektledare rörlig media och Annelie Jönsson är kommunikationschef på Vetlanda kommun.

12.30-13.20: LUNCH och videomingel

13.20-14.00: Så rankar dina videor högt på Youtube
Marcus Sandström, Viseo

En film som plockas upp av YouTubes algoritmer och förs fram på olika sätt av YouTube kan få en väldig spridning. Det är varje marknadschefs och youtubers dröm. Men hur uppnår man det? I denna presentation går Marcus med konkreta exempel igenom knepen för att öka en films synlighet genom att dra igång YouTubes algoritmer. Ur presentationen:
– Så fungerar YouTubes sökalgoritm, och så skiljer den sig från Googles
– Välj rätt sökfraser att synas med
– Så behåller du tittarna längre (viktigt för algoritmerna)
– On Page video optimering – så optimerar du titlar, beskrivningar, taggar och thumbnails
– In Video optimering – vad kan man göra i videon för att öka synligheten?
– Off page optimering – de här externa faktorerna kan du påverka för att få videon att ranka högre (synas mer).

Marcus är grundare av SEO- och konverteringsbyrån Viseo, liksom av länkbyrån Mr Authority. Han har 10 års erfarenhet av internetmarknadsföring. Marcus är också delägare i 5555 Media, som driver flera affiliate marketing-webbplatser.

14.05-14.45: Juridik kring video på nätet
Tobias Eltell, Sveriges Annonsörer

Att publicera filmer på nätet, i sociala medier med mera involverar en rad juridiska frågor. Om man kan identifiera personerna i filmen bitr GDPR tillämplig. Även modellskyddet i lagen om namn och bild i reklam måste tas i beaktande om sammanhanget är reklam. Är filmen förenlig med bestämmelserna i marknadsföringslagen? Och vem eller vilka har upphovsrätt till filmen? Är den en mans/kvinnas verk eller finns den traditionella kedjan av upphovsmän såsom filmfotograf, regissör, producent med flera? Förekommer andras varumärken i bild? Och finns pålägg av skyddad musik? Hur ser avtalen och licenserna ut på respektive område?

Tobias Eltell är jurist på intresseorganisationen Sveriges Annonsörer. I sitt dagliga arbeta ger han sina 450 medlemmar råd kring frågor om marknadsrätt, upphovsrätt, GDPR och varumärken. Sveriges Annonsörer är de reklamköpande företagens organisation.

14.50-15.10: KAFFE med sötsak

15.10-15.50: När ska du INTE göra film?
Fredrik Lundqvist, Viva Media

Film är både det mest växande mediet och det mest populära, och det finns goda skäl till det. Rörligt behöver finnas med i din mediamix, men det är också lätt att göra fel. Här ger Fredrik Lundqvist insikt i hur du bör tänka kring din kommunikation för att hitta den bästa platsen för film.

Fredrik Lundqvist är Creative Director för Viva Media, en av Nordens största byråer inom digital marknadsföring. Med bakgrund inom filmproduktion leder han Viva Creative, Viva Medias in-housebyrå.

15.55-16.35: Kom igång och filma själv
Christian Kielberg, Makeriet

Alla organisationer har kanske inte varje gång budget för att anlita ett produktionsbolag för att göra film. Med lite förståelse för vissa grundläggande saker kan en kommunikationsavdelning komma ganska långt med att filma själv. Christian ger de grundläggande tipsen, som till exempel: Vilken kamera ska man ha, vilka inställningar är bäst, hur sätter man ljus, hur ser man till att ljudet blir bra (mycket viktigt), vilka är de vanligaste fällorna att undvika?

Christian är producent på Makeriet, ett filmproduktionsbolag i Stockholm som jobbar med flexibla produktioner. De gör allt från reklamfilmer på 5 sekunder för Instagram till TV-reklam och dramaproduktioner.

16.40: Konferensen avslutas

(Varje talare står själv för beskrivningen av sig själv och sitt företag)

 

Tid och plats

Tisdagen den 17 november 2020, på Westmanska palatset, Holländargatan 17 i Stockholm. Tid 9.00-16.40. Eller digitalt via en länk.

Anmälan

På formuläret här, via telefon 08-32 00 33 eller epost anmalan@atomer.se.

Kostnad

2 995:- exkl moms. Lunch samt kaffe fm & em ingår (gäller endast deltagare på plats). Anmälan är bindande. Det går bra att skicka någon annan istället vid förhinder.

OBS OBS VIKTIGT

Invänta en personlig bekräftelse via email på att vi har tagit emot anmälan.

Covid-19 anpassning

Vi erbjuder möjlighet att delta på konferensen på plats eller digitalt. Vi följer noga Folkhälsomyndightens rekommendationer. Vi kommer att vara i en luftig hörsal med möjlighet till distans och vi tar för övrigt nödvändiga försiktighetsåtgärder så att du kan känna dig trygg. Du kan välja att deltaga digitalt istället. Välkommen på plats eller digitalt.

Arrangör

Atomer och bitar AB, 08-32 00 33.

Vill du ställa ut?
Och komma i kontakt med målgruppen? Kontakta Pär Ström på 0709-699 411 eller par@atomer.se

 

 

   Om denna konferens

Tid och plats: Tisdagen den 17 november 2020, på Westmanska palatset, Holländargatan 17 i Stockholm. Tid 9.00-16.40. Eller digitalt via en länk.

Information angående Covid-19: Vi erbjuder möjlighet att delta på konferensen på plats eller digitalt. Vi följer noga Folkhälsomyndightens råd. Vi kommer att vara i en luftig hörsal med möjlighet till distans och vi tar för övrigt nödvändiga försiktighetsåtgärder så att du kan känna dig trygg. Välkommen på plats eller digitalt.

Program: Finns här

Allmän info: Finns här

Anmälan: På formuläret här, via telefon 08-32 00 33 eller epost anmalan@atomer.se.

Kostnad: 2 995:- exkl moms. Lunch samt kaffe fm & em ingår (gäller endast deltagare på plats). Anmälan är bindande. Det går bra att skicka någon annan istället vid förhinder.

Arrangör: Atomer och bitar ab

Vill du ställa ut?
Och komma i kontakt med målgruppen? Kontakta Pär Ström på 0709-699 411 eller par@atomer.se