sista3

ALLMÄNT ANMÄLAN PROGRAM

filmhalv

 

program

09.00-09.10: Inledning

09.10-09.50: Storytelling med film – The do’s and don’ts
David Stavenow, Pophunters

Med många belysande exempel tar David oss med på en grundläggande vandring genom traditionell ”storytelling” med film. Vad är skillnaden mellan att säga och att visa vad man menar? Vilken roll spelar tittarens möjlighet till identifikation? Varför är den känslomässiga kopplingen till ett budskap så viktig? Och är det så att formen styr innehållet – eller är det tvärtom?

David Stavenow är manusförfattare och regissör. Med 35 år i branschen tillhör han gräddan av svensk beställningsfilm. Davids kunder inkluderar namnkunniga företag som ABB, Abbott, Amersham, Ascom, Bosch, Ericsson, Fujitsu Siemens, GE Healthcare, GlaxoSmithKline, Hilton, Novartis, OMX-Group, Pepsi Cola, Roche Medical, SAS, Scania, SKB, Skoda, TeliaSonera, Volvo och många, många fler. Men hans erfarenhet spänner också över många år av produktion för de stora kanalerna i Norden. Musik, underhållning, drama, dokumentär och vetenskap. Davids filmer har resulterat i oräkneliga internationella priser, inklusive flera Grand Prix, men det som framförallt utmärker hans produktion är förmågan att ta komplexa eller abstrakta ämnen och göra dem begripliga för en utvald målgrupp – oavsett målgruppens tidigare kunskapsnivå.

09.55-10.35: Från idé till färdig film i sociala medier
Johannes Stålnacke, Ving

Hur skapar du filmer som snabbt får spridning i sociala medier? Vad ska du ha för verktyg och vilken typ av utrustning behövs? Hur snabbt kan det gå från idé till publicerad film och hur ska man tänka för att berätta en gripande historia? I sitt arbete klipper Johannes snabbt ihop filmer som får fler än en kvarts miljon visningar. I presentationen visar han hur han skapar sina filmer och vad som krävs om du ska bli mer aktiv med video för digitala och sociala kanaler.

Johannes Stålnacke Nero jobbar som Creative & Video Production Lead på Ving. Han ansvarar för konceptutvecklingen och produktionen av video för koncernen Thomas Cook Northern Europe, som bland annat innefattar det svenska resebolaget Ving. Johannes jobbar både med större produktioner där han tar in externa resurser som exempelvis regissörer, fotografer och manusförfattare, och med snabba filmer med korta ledtider. Han är expert inom området film för sociala medier.

10.40-11.00: KAFFE

11.00-11.40: De olika plattformarna för publicering – så tänker man
Jonna Ekman, Storykit

Video i sociala medier har fullständigt exploderat och detta av en orsak: det har effekt. Men hur ska man tänka kring de olika plattformarna såsom Facebook, Instagram och YouTube? Vilka är för- respektive nackdelarna? Hur ska filmerna anpassas för respektive plattform? Hur skiljer sig plattformarnas målgrupper åt? I sin presentation tar Jonna med oss på en tur in bland de idéer och den taktik som behövs för att göra video mer socialt och effektivt. Hon både inspirerar och ger handfasta råd.

Jonna Ekman är marknadschef på Storykit.

11.45-12.25: Juridik kring video på nätet
Tobias Eltell, Sveriges Annonsörer

Att publicera filmer på nätet, i sociala medier med mera involverar en rad juridiska frågor. Om man kan identifiera personerna i filmen bitr GDPR tillämplig. Även modellskyddet i lagen om namn och bild i reklam måste tas i beaktande om sammanhanget är reklam. Är filmen förenlig med bestämmelserna i marknadsföringslagen? Och vem eller vilka har upphovsrätt till filmen? Är den en mans/kvinnas verk eller finns den traditionella kedjan av upphovsmän såsom filmfotograf, regissör, producent med flera? Förekommer andras varumärken i bild? Och finns pålägg av skyddad musik? Hur ser avtalen och licenserna ut på respektive område?

Tobias Eltell är jurist på intresseorganisationen Sveriges Annonsörer. I sitt dagliga arbeta ger han sina 540 medlemmar råd kring frågor om marknadsrätt, upphovsrätt, GDPR och varumärken. Sveriges Annonsörer är de reklamköpande företagens organisation.

12.30-13.20: LUNCH med videomIngel

13.20-14.00: Live-sändningar från fältet
Per Wistbo Nibell, Linköpings Universitet

Att direktsända video från fältet behöver inte vara krångligt eller särskilt dyrt. Per visar hur han gör för att smidigt sända video från ett event eller en konferens direkt till sociala medier – med en begränsad budget. Han ger också tips som kan göra din livesändning både smartare och snyggare.

Per Wistbo Nibell är kommunikatör på Linköpings Universitet. Han har arbetat professionellt med radio och tv i över 20 år, och bland arbetsgivarna finns bland annat TV4, Sveriges Radio och Sveriges Television.

14.05-14.45: Inhouse-filmer med högre kvalitet
Anders Morén, Uppsala kommun

Hur kan man med små resurser göra inhouse-produktioner av film med lite högre kvalitet? För att stärka varumärket och nå ut genom bruset kan det ibland vara klokt att satsa på filmer av högre kvalitet utöver de vanliga mobilkamera-filmerna. Detta är en föreläsning med konkreta tips och inspirerande exempel på hur man kan göra bättre filmer själv – utan ett stort filmteam, flera proffskameror, statister och skådespelare. Föreläsningen riktar sig både till nybörjare och till de som redan filmar med mobil men som vill gå ett steg vidare.

Anders Morén är flmkommunikatör på Uppsala kommun. Han har producerat film där i tio års tid. Anders jobbar med allt från idé och manus till ren produktion med regi, filmning, klippning och efterarbetning. Anders har hållit flera uppskattade föreläsningar med konkreta tips på hur man med rimliga medel och resurser lyckas göra filmer med lite högre kvalitet.

14.50-15.10: KAFFE

15.10-15.50: Filmer i 360VR som virtuell yrkesvägledning – hur vi har gjort från ax till limpa
Nina From och Anders Åkerström, Arbetsförmedlingen

Våren 2017 startade ett projekt på Arbetsförmedlingen i Västerås, där en av delarna går ut på att med ny teknik tillhandahålla vägledning för unga genom yrkesfilmer. Dessa är inspelade i 360VR och sprids via YouTube under namnet ”Yrkesjakten”. Hittills har ca 45 filmer gjorts. Nina berättar om projektet och Anders berättar om hur en yrkesfilm produceras – från inspelning till redigering och publicering. Vi får en inblick i tekniken bakom 360VR, vilka svårigheter som finns och vad man bör tänka på om man vill göra filmer i detta format.

Nina From är certifierad företagsrådgivare och Anders Åkerström är verksamhetssamordnare och filmare, båda vid Andersförmedlingen.

15.55-16.35: Lyft dina filmer med drönare!
Janne Höglund, Helikopterbild

Vilka kreativa möjligheter finns med att filma med drönare, utomhus förstås men även inomhus? Hur går ett drönarprojekt till? Vilka är möjligheterna och vilka är begränsningarna?

Janne Höglund driver företaget Helikopterbild. Som företagsnamnet antyder har han mycket lång erfarenhet av att filma från luften – förr med helikopter men nu sedan ett antal år med drönare.

16.40: Konferensen avslutas

 

(Varje talare står själv för beskrivningen av sig själv och sitt företag)

 

Tid och plats

Tisdagen den 8 oktober 2019, på Westmanska palatset, Holländargatan 17 i Stockholm. Tid 9.00-16.40.

Anmälan

På formuläret här, via telefon 08-758 37 09 eller epost anmalan@atomer.se.

Kostnad

2 995:- exkl moms. Lunch samt kaffe fm & em ingår. Anmälan är normalt bindande. Det går bra att skicka någon annan istället vid förhinder.

Bra rabatt

Kom 3, men betala för 2, eller kom 6, betala för 4. Och så vidare. Samtliga namn behövs inte från början.

OBS OBS VIKTIGT

Invänta en personlig bekräftelse via email på att vi har tagit emot anmälan.

Arrangör

Atomer och bitar AB, 08-758 37 09.

Vill du ställa ut?
Och komma i kontakt med målgruppen? Kontakta Catharina Ström på 0708-244 827 eller catharina@atomer.se

 

   Om denna konferens

Tid och plats: Tisdagen den 8 oktober 2019, på Westmanska palatset, Holländargatan 17 i Stockholm. Tid 9.00-16.40.

Program: Finns här

Allmän info: Finns här

Anmälan: På formuläret här, via telefon 08-758 37 09 eller epost anmalan@atomer.se.

Kostnad: 2 995:- exkl moms. Lunch samt kaffe fm & em ingår. Anmälan är normalt bindande. Det går bra att skicka någon annan istället vid förhinder.

Rabatt: Kom 3, men betala för 2, eller kom 6, betala för 4. Och så vidare. Samtliga namn behövs inte från början.

Arrangör: Atomer och bitar ab

Vill du ställa ut?
Och komma i kontakt med målgruppen? Kontakta Catharina Ström på 0708-244 827 eller catharina@atomer.se