Vem är Pär Ström?

Pär Ström är civilingenjör (Teknisk fysik, KTH) och har på olika sätt arbetat med IT i snart 25 år. Under de senaste åren har han varit aktiv i samhällsdebatten, bland annat genom sitt engagemang övervakningsfrågan.

Idag är han talare och framtidsanalytiker i det egna bolaget Atomer och bitar AB med fokus på hur IT-utvecklingen påverkar företagens affärsmöjligheter, samhället samt människors vardag och livsstil.

strom-stor

Pär var ledamot i regeringen IT-råd under hela dess existens. Han har belönats med Sveriges advokatsamfunds journalistpris och fått utmärkelsen Årets Kommunikatör.

Tidigare har Pär bland annat suttit i företagsledningen för Förenade Landsortstidningar (FLT) med särskilt ansvar för affärsutveckling inom området digitala medier, och varit chef för avdelningen Elektroniska medier på Institutet för medieteknik (IMT). Han har även drivit eget företag med inriktning på marknadsföring, multimedia och dataspelsproduktion. Bland annat utvecklade Pärs företag Sveriges första reklamdataspel.

Pär Ströms talarvideo. Se några smakprov från hans föreläsningar här.

Pär som talare

Pär är en mycket uppskattad talare sedan ett antal år tillbaka. Han har hållit hundratals föredrag inför alltifrån små till mycket stora auditorier inom många branscher. Förutom i Sverige har han haft talaruppdrag i alla de nordiska länderna, Estland, Tyskland, Irland, Storbritannien, Spanien, Österrike, Tjeckien och Mexico. Han har också föreläst ihop med Bill Gates och Steve Ballmer. Läs mer här.

Pär som författare

Pär har skrivit ett flertal böcker, varav de flesta handlar om IT. Senast utgiven är “SOCIALA MEDIER, gratis marknadsföring och opinionsbildning”. Boken ”Övervakad” är omarbetad och utgiven på tyska i Tyskland, Österrike och Schweiz i tre upplagor. Han har även gett ut flera skrifter kring temat ”Storebror-ser-dig”. Läs mer här.